ÅRSRESUMÉ 2016

Januari: Årets första timmar och dagar började riktigt bra med skidåkning och häng tillsammans med ett härligt gäng i Vemdalen. Resterande del av månaden var egentligen bara skit även om det inte ser ut så på bilderna. Januari var skit för att pappa var sjuk och han mådde inte bra. Som jag har skrivit tidigare så tror jag nog inte att jag förstod vilken smärta pappa faktiskt hade. Minns att jag stod på tunnelbanan från Gullmarsplan till Skanstull och såg ut över Årstaviken när pappa på telefon försökte berätta att han skulle opereras för att de hade hittat en tumör i tarmen. Tumören som också kunde vara cancer. Jag kunde inte sluta gråta och fick verkligen panik. När jag äntligen tagit mig igenom de där typ fjorton stationerna sprang jag in till Hampus och bröt ihop totalt. Resten av månaden var bara en väntan på att operationen skulle göras och att sedan försöka ställa in sig på besked på svar om cancer eller inte. Efter operationen ringde mamma till mig och berättade att de inte hittade tumör, att röntgen hade visat fel. Det var som att jag hade hållit andan i flera veckor för att sedan pusta ut. Det är i sådana lägen man verkligen förstår att inget annat betyder något om inte ens nära och kära är friska. Lagom till att pappa började återhämta sig kom familjen på besök till Stockholm. Längre fram i januari ringde pappa och berättade att mamma var på väg i ambulans för oregelbunden EKG och som sedan visade sig vara lunginflammation och hjärtat håller de koll på nu. Jag var i Växjö en helg och gjorde andra saker men det var ändå inte som att man var närvarande. 
 
Februari: Pappa fick diagnosen reumatism, som är en tuff sjukom i sig och något man måste lära sig leva med men inget dödligt. Oron som man haft hade lagt sig och vardagen flöt på. Hampus och jag var i Stockholm och bland annat promenerade in/runt på söder. Sista helgen i februari  hjälpte Britt och Mikael oss att flytta från Bromma till Hammarbyhöjden.  Flyttade alltså tre gånger under mina år i Stockholm mellan olika statsdelar men måste erkänna att sista anhalten var ändå bäst. Just det, jag fyllde 24 år i februari! 
 
Mars: I mars kom Växjögänget med solen till Stockholm och vi bodde hos Nico en helhelg. Vi var iväg på planeringsdag med jobbet och så var jag hemma i Småland två vändor, bland annat för att äta superbrunch och boka resa till Kroatien med tjejerna samt umgås med familjen. Firade lite påsk och fick några extra dagar ledigt. Tänk, här kunde man inte ana vilken fantastisk sommar det skulle bli. 
 
April: Första helgen i april åkte vi mot Växjö för att ha avskeds/överraskningsfest för Lottie som skulle flytta till Paris och plugga franska i fem månader. Vi hade franskt tema och minns att jag hade en så sjukt rolig kväll! Sedan spenderade jag, Johanna, familjen, mormor, SO, Neta och familjen Pettersson fyra fantastiska dagar i Prag. Vi kom dit och mötte våren, kunde till och med ha t-shirt (!!). Prag var så vackert och billigt haha, kommer helt klart åka tillbaka. Inte många veckor efter resan blommade också körsbärsträden i Kungsträdgården. Tjejerna var i Stockholm och vi åt tabas i Gamla stan och bara umgicks med varandra. Valborg spenderade jag i sommarstugan med familjen. 
 
Maj: Maj var en riktig bra månad och det var här vädret tog fart och jag gjorde massa roliga saker! Första helgen kom familjen på besök och vi var ute på räkbåt i skärgården och åkte till Drottningholm. Hampus föräldrar, Sara och Mattias kom också och vi turistade i stan. Hampus och jag hade picknick i Vitabergsparken och sist men inte minst åkte jag till KROATIEN. Den var en underbar vecka med sol, bad och gött häng med mina tjejer!  
 
Juni: Alltså ni ser ju på bilderna hur jäkla go juni var!? Första månaderna av 2016 var okej men det var så mycket som jag grubblade över och oroade mig för men här vände liksom allt. Jag hängde med Nico och vi gick på Trädgården barbenta för att dagen efter springa till bussen som tog oss över landet mot Göteborg och Håkan Hellström. Nordiskt publikrekord och en helt magisk kväll på Ullevi. Åkte till Lövö en helg men denna gång med ”gänget”, gillar verkligen att hänga med dem, allt är så lätt och mysigt. Minns inte vilket år i ordningen vi var där nu, typ nionde? Jag sprang Blodomloppet tillsammans med mina kollegor. Sista helgen i juni var det midsommar och Hampus och jag styrde peggan mot Öland. Öland välkomnade oss med sjukaste värmen, campingliv och massa fest. Kan man begära mer? NOPE. Tackade Öland för det och gick in i juli månad. 
 
Juli: Om juni var bra toppade juli alla förväntningar. Hampus gick ner på knä och friade till mig. Min älskade bästa Hampus, han är inte klok. Men för att spola tillbaka bandet så började månaden med att Lottie hälsade på från Paris. Frida, Vickan, Mojf och Jonte kom också på besök och vi såg Coldplay på Friends arena som var grymma! Jag och Nico flög mot Halmstad för att spendera en helg där med resten av Växjögänget. Efter det hade jag tre fina semesterveckor i juli. Vi åkte som sagt till Gotland och jag blev helt tagen av ”öjn”. Det var min första gång där vi åkte runt för att kunna se så mycket som möjligt. Vi gick, åkte moped och bil runt och jag älskar att resa med Hampus. Som att Gotlandsturen inte kunde bli bättre så friar Hampus, ja det var helt klart en av de bästa händelserna under året. Jag har alltid varit kär i Hampus men detta gjorde att vi kändes ännu mer rätt. Semestern och vädret fortsatte leverera, jag och tjejerna åkte till Öland för att hänga på stranden, sola, bada och bo/gå ut på Strand, helt klart ett kanondygn. Resten av semester åkte jag till Västerviks skärgård, gick på speedway, var på Badholmen, hängde i Hesjön flera dagar/kvällar och hälsade på i stugan samt planerade och fixade inför årets logfest. Som (om jag får säga det själv) blev riktigt lyckad. Känner nu att jag är lite sådär jobbigt positiv men sommaren var verkligen fantastisk och jag mådde därefter. 
 
 
Augusti: Tillbaka på jobbet och tillbaka i Stockholm. Hanna och jag körde igång med träningen igen (tycker ändå vi varit duktiga under året) Dock ramlade jag och stukade foten klant som jag är. Jag gick på GP-speedway i Målilla men dock regnade det så det blev inställt. Micha och Erik hälsade på och någon vecka senare kom också Hanna och Sara för att fira Nicolines 25-årsdag. Vi bjöd henne på brunch och rosé på en takterass med utsikt över stan och gick runt i Stockholm för att sedan gå ut på kvällen. 
 
September: Denna månad stora händelse var Paris med Växjögänget och vi skulle äntligen hälsa på vår älskade Lottie. Vi turistade runt och jag hade några jättebra dagar i denna fina stad med bästa sällskapet. Familjen var på besök och även Jens och Hanna var hos oss några dagar. Annars rullade vardagen på och det gick över mot höst. Hampus och jag sa när vi flyttade in att vi skulle gå upp för Hammarbybacken i alla fall en gång och så fick det bli. Jag fikade med Kajsa, hade kollegorna på AW och hängde med Hampus. 
 
Oktober: Till skillnad från tidigare månader innehöll oktober mest mys och lung, precis som hösten ska vara. Firade Hampus som fyllde år, hade drinkkväll med tjejerna och sista helgen spenderades i Växjö för att fira några andra favoriter som fyllde 25 år. Annars var hösten över lag påfrestande, vi visste inte om vi skulle flytta, jobb och lägenhet med mera. Man lever liksom i ovisshet och kan inte välja något själv utan man får bara försöka göra det bästa av situationen. Till sist fick vi besked om att Hampus fick tjänst i Skåne och kunde i alla fall börja planera för det. 
 
November: Första helgen kom Hampus familj med flera på besök och vi hade en supermysig helg och gick på Phantom of the Opera. Flydde från snöstormen i Stockholm i vår nya bil för att gå på finmiddag med vänner och hänga med familjen. Nico och jag hade en riktig slapparhelg med SKAM-maraton. Sedan det störta med denna månaden var att min älskling tog sin polisexamen och jag var så stolt. Sista dagarna i november flyttade Hampus ner till Skåne och vi blev särbos igen. Riktigt stor suck på det. 
 
December: Nu var vi visst redan framme vid årets sista månad. December innehöll mycket åkande mellan Småland och Stockholm, typ nästan varje helg tror jag. Firade mamma, firade jul och nyår. Var också på julbord med jobbet och AW hemma hos Hanna. Började sakta men säkert packa ihop livet i Stockholm för att göra mig redo för nya äventyr i Småland. Nu ser det ut som att jag aldrig tar det lugnt, det har jag i princip gjort varje vardagskväll men inte så kul för er att läsa om ju så därför jag inte skriver om det. Ja vad ska man säga om året över lag (haha ni som har pallat läsa hit tänker, vad finns det möjligt mer att skriva om) det har gått både ner och upp om fortsatt så flera gånger om. Men överlag har 2016 varit ett bra år för mig personligen även om omvärlden inte har det med att Trump blev vald till president, flera miljoner människor på flykt, terrorattacker med mera. Bästa med året för min del är förlovningen och att pappa vet vad han har för sjukdom och mår mycket bättre, helt klart. 
Allmänt | | Kommentera |
Upp