MINA MÅL FÖR 2016

  • Lära känna/turista mer i min hemstad. Göra mer saker i veckorna och på helgerna, som att äta brunch/fika på nya ställen med Nicoline, åka ut i skärgården, gå på museum, unna sig att gå på fler restauranger, ha picknick på Hammarbybacken eller bara strosa på Stockholms gator. 
  • Leva mer i nuet och inte tänka på allt som ska göras framåt. Slappna av och lära mig att jag inte kan vara med på allt och vara överallt. 
  • Träna oftare, en klassiker att ha såhär inpå ett nytt år, jag vet. Jag har inte tränat sedan i somras, inte ens en promenad. Har inget mål i vikt eller så utan vill bara komma ut och röra på mig mer. Nu är det fan dags. 
  • Umgås mer med familjen när jag är hemma och inte trycka ihop för mycket utan bara kunna ta det lugnt när jag är i Småland med. Vill också planera in massa galna upptåg med mina vänner i år. Blir helt nipprig bara jag tänker på våren och sommaren och allt man kan hitta på då. Vet att detta går emot punkt två men får helt enkelt hitta någon slags balans. 
  • Vara mer romantiskt, allt från små ting som att skriva lappar eller göra frukost på sängen till att planera in utflyter och resor tillsammans. 
  • Resa mer mer mer, har just nu en resa till Prag inbokad med familjen i april. Sedan flyttar Lottie till Paris i vår så då måste vi såklart hälsa på, hyra bil och åka runt i Frankrike. Min karl och jag har också pratat om att åka till Gotland en weekend i sommar. Sist men inte minst är jag så himla sugen på att åka på en riktig sola-bada-festa-äta-semester någonstans vid Medelhavet tillsammans med med ett stort gäng.
Allmänt | | Kommentera |

BREAKFAST

Hej hjärtan! Bilderna är tagna för sådär två veckor sedan. Jag gick upp lite tidigare (läs klockan tio) och gjorde frukost till mig och Hampus innan vi gick på Moderna Museet. Tyvärr började inte det nya året som önskat. Förra måndagen fick vi reda på att pappa har en tumör på tunntarmen och det är troligtvis den som startat inflammationen i lederna. Han ska opereras i veckan och det är först därefter vi vet om den är godartad eller ej. Så allt har varit lite kaos senaste tiden. Pappa är ungefär som vanligt, stark och vid gott mod så detta kommer gå bra. Men det är jobbigt att bo långt ifrån. Var hemma förra helgen och efter det kändes allt bättre. Totalälskar att umgås med min familj, som förra fredagen åt vi middag med pizza till förrätt (vi snackar mycket pizza) och ciderstek till huvudrätt. Haha vi alla älskar mat och jag skrattade så mycket under kvällen att jag fick ont i magen. Vi har åkt till Småland även denna helg för att hänga med familjen. Önskar att tiden ska gå fort nu och att han blir helt återställd. 
Allmänt | | 2 kommentarer |

ÅRSRESUMÉ

Januari: Månaden inleddes med nyårsfirande i Växjö och fortsatte sedan i en känslomässig berg- och dalbana. Plugg och festande om vartannat, sista tiden gick vi nog ut runt två till tre gånger i veckan samtidigt som vi slet stenhårt med interventionsplanen som skulle lämnas in och opponeras. Även att det tog på kroppen är jag ändå glad att jag verkligen tog tillvara på den sista tiden på campus. Den 17 januari tog jag min examen i socialt arbete och kunde titulera mig som socionom! Vi anordnade examensfest på Sivans med massa gäster och firade även min examen med middag hemma i Målilla. Vi firade mammas 50 årsdag med släkten i januari, vilket inte får glömmas. Jag och Lottie packade ihop min lägenhet och sista natten i den satt vi bland flyttlådor och både grät och skrattade åt gamla minnen. Hela familjen kom till Växjö för att hjälpa mig med flytten och städningen, hade aldrig gått utan deras hjälp. Sista veckan bodde jag hos Lottie och när dagen var kommen att åka från Växjö, vet att det var en måndag, så var jag totalt knäckt. Kan inte förstå att tre och ett halvt år kan gå så fort? Det var så sjukt jobbigt att lämna studentlivet på campus men värst av allt var att jag inte längre skulle bo några minuter ifrån mina bästa vänner. När jag hade lämnat in nycklarna och satt mig i bilen grät jag hela vägen till Målilla, grät sedan hela vägen till Stockholm och grät till och från första veckan i Stockholm. Allt kändes bara skit helt enkelt och hade en konstant klump i magen. Självklart var jag glad att jag tagit examen och fått flytta in med Hampus, men då hatade jag Stockholm och mig själv. För att det delvis var mitt förslag att Hampus skulle söka sig hit och inte Växjö. Jag tyckte allt var så onödigt stort och jag kände ingen förutom Hampus och Nicoline att umgås med. Vecka 5 åkte jag runt på fem intervjuer över hela stan (som jag absolut inte hittade i) och på fredagen fick jag ett samtal att jag fått vikariatet som biståndshandläggare i Tyresö.
Februari: Tisdagen den 3 februari började jag arbeta som biståndshandläggare. Är så glad att jag fick börja direkt och bara köra igång. Det var precis som alltid när man börjar ett nytt jobb, intensivt med mycket att lära och samtidigt superkul. Jag kände mig verkligen sugen på att komma ut i arbetslivet och tjäna pengar. Jag är så glad för mina underbara kollegor. I februari fyllde jag 23 år och firade med Hampus, på helgen med familjen och blev överraskad av vännerna med middag. Vi hade även besök hos oss av Britt och Mikael och jag var tillbaka i Växjö under alla hjärtansdag-helgen. Var i Målilla någon eller några vändor skulle jag tro, jobbigt att inte längre ha en timma hem till familjen. Minns att jag fortfarande tyckte att omställningen efter flytten var jobbig så tror inte jag var den lättaste att leva med tyvärr. Älskar Hampus för hur förstående och stöttande han har varit med mig men synd att vi aldrig fick någon "flytta-ihop-smekmånad". Pappa har berättat att det var i februari som hans värk började och så vandrade den liksom runt i kroppen genom hela året. Jag önskar att jag hade superkrafter och kunde göra honom bättre. 
Mars: I mars hade vi besök hos oss två helger av brorsan och vänner, då turistade vi lite i stan, åt middag och var på bio. Jag var även en sväng i Växjö hos Lisa, haha tog ett långsamt farväl av min gamla hemstad som ni märker, inte billigt och mycket åkande men det var värt det. Var i Målilla en helg och bland annat lunchade med mormor, Sven-Olof och Hampus i Vimmerby. 
April: Första helgen i april åkte vi hela familjen och Petterssons till London för en weekend, vilket var jättemysigt. Kul att få besöka den staden igen med dess sevärdheter och att få umgås med familjen. Var även med "Målillagänget" hos Lisa igen och hade lite för kul (går inte i på detaljer). Firade mormors 76 årsdag med middag också. Sedan åkte jag till andra sidan Sverige och gick långpromenad i Ambjörnarp för tredje året i rad. Sist men inte minst var det återigen dags att flytta, denna gång från Solna till Bromma. Det var en intensiv månad med helgerna fullspäckade, jobb på dagarna och måla, köpa nya möbler och packa med mera i veckorna. Första veckorna i den nya lägenheten sov vi på bäddsoffan, hade kläder och saker hängande precis överallt och åt mat på golvet. Jag tycker ändå det är roligt med lite kaos, bara det inte varar för länge. Är också evigt tacksam att Britt och Mikael hjälpte oss med flyttstädning, att köra alla saker till nya lyan och med målning. 
Maj: Det var i maj jag blev kär i Stockholm, kommer ihåg att jag gick genom söder med Eldkvarn i öronen efter ett planeringsdag med jobbet. Solen sken, det var vår och träden började bli gröna. Jag vet att det låter klyschigt men det var precis så det var, det bara hände. Jag var nog onödigt hård mot Stockholm i början av året men det fick jag minsann äta upp nu. Vid valborg var Växjötjejerna hos mig och Nico från torsdag till söndag och vi hann med massa, allt från tapasmiddag, myskväll, Gröna Lund till utgång. Var visst i Växjö två helger i maj, haha dags att släppa taget nu kanske? Vi var också på öppet hus på Polishögskolan i Sörentorp och hade våra familjer på besök, mys mys mys. 
Juni: Sommaren var äntligen kommen, helt klart min favoritårstid även om denna sommar inte bjöd på lika mycket sol och värme som året innan. Var i Småland mycket då vi firade midsommar och grattade Jenny till hennes lärarexamen. Jag var på festival för allra första gången också, vi körde som sagt all in med husvagn och hela rubbet, gick på spelningar och jag hade skitskoj. Det blev mycket tid i bilen för mig och Hampus denna månad men så fick det vara. Just det, lillebrorsan Filip fyllde 20 år med!!!!!!!!!!
Juli: I juli hade jag min allra första betalda/riktiga semester. Två veckors ledighet som jag spenderade hälften av i sommarstugan på Lövö och den andra veckan i Målilla. I juli fyllde pappa 52 år. Jag var på Öland två helger och bodde vid ena tillfället på Strand Hotell och andra i en bil, kontraster? Gick på Speedway GP i Målilla med glada vänner och njöt av folkfesten. Vi firade Lisas examen också. Sist men inte minst hade jag och mannen i mitt liv varit tillsammans i 7 år den tredje juli, firade med middag och drinkar på Riche. 
Augusti: Denna månad inleddes med premiärbesök i Karlskrona hos Lottie och skärgårdsfestival. En annan helg hälsade Tilda på och det måste ha varit den varmaste helgen på hela sommaren. Vi gick en hel dag genom stan och tog paus i Ivar Los park och firade Nicos födelsedag med utgång på söder. Lördagen den 15 augusti var det dags för logfesten med typ 50 gäster som vi planerat i flera månader och som blev (tack och lov) superlyckad. Sista helgen blev en riktig njutarhelg i stugan med Rebecca, Elly, Jenny och Johanna, fint avslut på sommaren. 
September: I september hade vi besök, jag åkte till Växjö en helg (hade faktiskt inte varit där sedan maj), provade nya fik/restauranger med Nico och var på trav och kräftskiva i Småland. Det började gå mot höst som skulle visa sig bli väldigt fin. Har såklart varit i Stockholm på helgerna under året men har inte dokumenterat lika bra då, men ska inte sticka under stolen med att det har varit mycket åkande till vårt kära Småland. 
Oktober: I oktober hade vi mycket besök, både av Hampus familj, samt mina bästa vänner både från Målilla och Växjö, fast vid olika helger. Vi var ute och dansade, var på spa, åt och drack gott och bara umgicks. Totalälskar sådana helger med mina tjejer. Var även på Häringe Slott och åt brunch med kollegorna. Var till sist på "Målille höstmarken" i höstsolen och hängde mycket med Johanna den helgen. 
November: Oj nu känns det att vi börjar närma oss nutid. Var på middag med kollegorna hos Jeanette och hälsade på hennes polle, besöte de småländska skogarna för mys med familjen och inflyttningsfest hos Micha och Erik. Denna månad skrev jag nytt antällningsavtal i Tyresö, jag skulle bli fast anställd från och med första december. Alltså glädjen av att ha en fast anställning! 
December: December och juletider, vi var på besök i Småland för att fira födelsedagar. Mamma, Lisa och Johanna hade alla kalas under samma helg. Jag och Nicoline var elva månader efter examen tillbaka på campus för temafest och utgång på Sivans. Jag och Hampus julpyntade vår lägenhet, köpte julklappar och firade jul med familj och släkt i Småland. Pappa har, som jag skrev, varit dålig sedan februari men det var i mitten av december hans värk i lederna var som värst, men när han fick börja med kortisonet blev det bättre. Han var en helt annan person när jag var hemma på helgen, sedan några dagar efter hade han piggat på sig och var som vanligt igen. Sist men inte minst spenderade jag de sista dagarna av året i Vemdalen med ett härligt gäng och njöt av tre dagars skidåkning. Ja, vad ska jag nu säga om det gångna året. Det har varit en stor omställning för mig, (inte bara att min hårfärg har gått från rött till brunt *skämt*) jag har tagit min examen, börjat arbeta "på rikigt", flyttat till en helt ny stad och blivit sambo med Hampus. Jag trivs så himla bra på jobbet, att vara sambo och att bo just i den här staden även om jag hade en annan inställning i början av året. Men självklart är det fortfarande rent ut sagt skitjobbigt att bo så långt ifrån min familj och vänner. Det som utan tvekan varit det jobbigaste och sämsta med året 2015 är att pappa inte varit bra, vilket stegvis trappats upp och ändrats under året som gått. Vi får nu ta en dag i taget och pappa är superenvis. Som sagt 2015 har varit en "förändringens år" för mig men vi ska inte glömma att förändring faktiskt också kan vara något bra! Men nu ser jag verkligen fram emot ett nytt år och hoppas på ett känslomässigt lugnre år. Men mest mest mest av allt önskar jag att min älskade pappa ska bli frisk. Så snälla 2016, kan du inte bara lova att leva upp till detta?!
Allmänt | | Kommentera |
Upp